Hipp Hurra för det är Mickes födelsedag… imorgon.. 🙂
Godaste smörgåstårtan ever!
10-12 pers
Det här behöver du:
12 st Landgångsbröd (det går ju självklart lika bra med vanlig formfranska)
Fyllning:
2 burkar Tonfisk i vatten
6 st Ägg
1 st Gul lök
1 burk Lättmajonnäs
1 pkt Fryst dill
Garnering:
3 st Ägg
1 burk Lättmajonnäs
1 Citron
200g Rökt lax
200g tinade, skalade räkor.
1 burk röd kaviar
1 burk svart kaviar
1 pkt fryst dill
Salt och Peppar
Såhär gör du:
Koka alla ägg, låt svalna ordentligt.
Lägg langångsbröden i tre högar bredvid varandra, lägg en rund tårtform över och skär runt kanten, det skall alltså bli fyra lager bröd.
Hacka 6 ägg och lök, blanda med 1 paket dill, 1 burk majonnäs och tonfisken. Smaka av med salt och peppar.
Lägg tre landgångsbröd i botten och bre på fyllningen, täck med tre nya langångsbröd på andra leden, tills du fått tre lager fyllning och tre skivor på toppen. Alltså fyra lager.
Bred på den andra burken majonnäs på hela tårtan och garnera som på bilden.
Smaklig Måltid!
Första receptet DONE! 🙂
Nice! 🙂
Grymt fin tårta. Spännande och se vad en massa gott du kommer skriva om. Grattis till Micke imorgon!!
Den här ser jag framemot att äta idag!!
det får du inte. för micke tog med den till jobbet. 😛
Det gick bergis lika bra med din pizza och tårta!! 🙂
As gott såklart, fast jag blev lite besviken över att smörgås tårtan blivit konsumerad, hade ju svält mej själv hela dagen i förberedande syfte…
Det kanske var tur att den var borta 😛