Spenatsoppa!

Nu är det torsdag igen!

 

Detta behöver du:                                3 ProPoints/port (matlagningsgrädde)
4 port

500g Fryst Spenat
1 st Gul lök
2 st Vitlöksklyftor
2 st grönsaksbuljongtärningar
1 liter Vatten
3 dl Grädde
smör eller olja
ev salt och peppar

Såhär gör du:

Tina spenaten. Den behöver inte vara helt tinad.
Finhacka lök och vitlök, fräs i oljan eller smöret. Tills den fått lite färg.
Tillsätt spenaten och låt fräsa tillsammans en liten stund.
Häll på vattnet och smula i buljongen. Låt småkoka i ca 5 minuter.
Tillsätt grädden, koka upp och låt koka ytterligare 5 minuter. Smaka eventuellt av med salt och peppar.

Servera med ägg halvor och ett gott bröd!

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s