Frukostfrallor!

Hade inget bröd hemma i morse så det blev till att slänga ihop lite frallor till frulle!

 

Detta behöver du:                                               8 ProPoints/st
ca 16 st

50 g Jäst

5 dl Vatten 37°

1 msk Socker

1½ tsk Salt

3 msk Olja

1½ dl Solroskärnor

5 dl Dinkelmjöl, siktat

10 dl Vetemjöl

1 st Ägg, till pensling

Sesamfrön

Såhär gör du:
Smula ner jästen i en degbunke. tillsätt vattnet och rör tills jästen löst sig. Blanda i socker, salt, olja, solroskärnor, dinkelmjöl och vetemjöl. Knåda till en smidig men ganska kladdig deg.
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela degen i 16 lika stora delar.
Rulla varje del till en bulle och lägg på bakplåtpappersklädd plåt.
Låt jäsa övertäckt i 30-40 minuter.
Pensla bröden med ägg och strö över lite sesamfrön.
Grädda i 225°c, ca 10-12 minuter.
Dessa bröd går alldeles utmärkt att kalljäsa oxå. Ta då 25 g jäst istället och låt bullarna jäsa över natten.
Ta fram bullarna, pensla och garnera och grädda som ovan.
Helt klart uppskattat!
Frys in det som blir över så har ni till nästa söndag också.🙂

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s