Köttgryta i lergryta!

Så galet gott med mat tillagad i lergryta! Det kan vara hur enkelt som helst. Men det smakar alltid underbart!

4-6 Portioner

Detta behövs:

400g Nötkött i grytbitar

4-6 st Potatisar, delade

3 st Morötter, slantade

1 st Palsternacka, slantad

1 rejäl bit Kålrot, i bitar

1 liten bit purjolök, skivad

2 st Vitlöksklyftor, delade

1 st Köttbuljongtärning

ca 1 dl Rött vin

2 dl Vatten

2 st Lagerblad

Torkad timjan

Smör och/eller Olja

Gör såhär:

Lägg lergrytan i blöt minst 30 minuter. Skär köttet i små bitar. Bryn lite i taget på hög värme i lite smör eller olja. Salta och peppra.
Lägg köttet och alla grönsakerna i den blöta lergrytan. Smula över buljongtärningen, lägg i lagerblad och timjan. Häll över vinet och vattnet. Lägg på locket.
Ställ grytan längst ned i kall ugn. Sätt ugnen på 200° och laga i 1½-2 timmar.

Hur smarrigt som helst. Behövs inget tillbehör.

6 svar till “Köttgryta i lergryta!

  1. Spännande! Jag brukar laga kyckling i min lergryta och det blir ju otroligt gott. Har aldrig testat nötkött, men det låter som en verkligt god idé!
    Tycker fröken Dill

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s