Piroger med köttfärsfyllning!

Helt galet gott!

Detta behöver du:
ca 10-15 st. 10 st ger 4 ProPoints utan fyllning. 15 st ger 3 ProPoints utan fyllning.

Deg:

25g Jäst

2½ dl Mjölk

25g Smör

1 tsk Socker

1 tsk Salt

2½ dl Grahamsmjöl

3-4 dl Vetemjöl

1 st Ägg till pensling.

Fyllning:

500g Köttfärs

1 st Gul lök

1 st Paprika

2 msk Tomatpuré

2 dl Creme fraiche

Salt och peppar

200g Fetaost

Såhär gör du:

Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret och blanda med mjölken. Värm till 37°. Häll degspadet över jästen och rör till jästen löses upp. Blanda i socker, salt och grahamsmjöl. Rör till en jämn smet. Arbeta in vetemjölet till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk i 40 minuter.

Finhacka löken och paprikan. Stek Köttfärs, lök och paprika tills köttfärsen är färdig. Blanda i tomatpuré och creme fraiche och smaka av med salt och peppar. Smula sedan i fetaosten.

Ta upp degen på ett mjölat bakbord. Dela den i mindre bitar och kavla ut till runda plattor i valfri storlek.
Lägg fyllning i mitten av plattan och vik över. Tryck till kanterna med en gaffel. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Pensla pirogerna med uppvispat ägg. Grädda i nedre delen av ugnen. Ca 15 minuter i 225°.

Servera med en grönsallad!

3 svar till “Piroger med köttfärsfyllning!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s