Köttfärsbiffar med stuvad blomkål!

Stuvad blomkål är något av det godaste som finns.🙂

Detta behöver du:

Köttfärsbiffar:

400-600g Köttfärs

1 st Gul lök

1 st Ägg

2 msk Ströbröd

1-2 tsk Salt

1 krm Svartpeppar

Smör att steka i.

Blomkålsstuvning:

1 Blomkålshuvud

40g Smör

3 msk Vetemjöl

6 dl Mjölk

Salt

Vitpeppar

ev lite riven muskot.

Såhär gör du:

Köttfärsbiffar:

Finhacka löken och bryn tills den blir mjuk. Blanda alla ingredienserna och forma till biffar i valfri storlek. Stek på medelvärme.

Blomkålsstuvning:

Dela blomkålshuvudet i buketter. Koka i lättsaltat vatten ca 7 minuter. Spara gärna 1 dl av kokvattnet. Låt blomkålen rinna av.
Smält smör i en kastrull. Vispa i vetemjöl och häll sedan på mjölk och ev kokvattnet. Koka upp och låt sjuda några minuter. Lägg i den avrunna blomkålen. Salta och peppra. Låt stå och gotta ihop sig på svag värme några minuter.

Servera med kokt potatis och en grönsallad.

YUMMIE!!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s