Köttfärspaj!

Gott!

Detta behöver du:

Pajdeg:

125g Smör

1½ dl Vetemjöl

1½ dl Grahamsmjöl

½ tsk Salt

2-3 msk Kallt vatten

Fyllning:

400g Köttfärs

1 st Gul lök

2 st Morötter

2 Tomater

3 st Ägg

2 dl Creme fraiche

150 riven Ost

Salt och peppar.

Såhär gör du:

Blanda mjöl och salt i en bunke. Lägg i smöret och nyp ihop till en smulig massa. Tillsätt vatten och blanda till en smidig deg. Tryck ut degen i en ugnsform och låt vila i kylen ca 30 minuter.
Förgrädda pajskalet på 225° i ca 10 minuter.

Finhacka lök och tärna morötterna. Stek köttfärs, lök och morot. Blanda köttfärsröran med creme fraiche, ägg och hälften av osten. Salta och peppra.

Lägg fyllningen i pajskalet. Skiva tomaterna och lägg på dom. Strö över den resterande osten.
Grädda på 225° ca 30 minuter.

Servera med en sallad.

Smaklig måltid

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s