Helstekt entrecôte!

Här vankades det söndagsstek!

Detta behövs:

1-2 kg Entrecôte i bit

Grovmalen svartpeppar

Grovt salt

Torkad timjan

Smör och olja

Sås:

1 st Charlottenlök

2 msk Smör

Sky från köttet

2½ dl Grädde

1 dl Vatten

2 msk Vetemjöl

Salt och peppar

Gör såhär:

Sätt ugnen på 125°. Häll svartpeppar, salt och timjan på en skärbräda och rulla köttet i det. Stek köttet i lite smör och olja, på hög värme, runt om. Lägg köttet i en ugnssäker form och stick in en stektermometer. Låt köttet stekas i ugnen till önskad temperatur. Vid 55° är köttet rött, vid 60° är det rosa och vid 70° är det helt genomstekt. Jag stekte mitt till 66°. Det var lagom för oss.

Hacka charlottenlöken och fräs i smöret. Häll på sky, grädde och vatten. Låt småkoka ca 5 minuter. Blanda ut vetemjölet i lite vatten och häll det i såsen. Låt såsen koka upp. Smaka av med salt och peppar.

Servera med potatis, ärtor och en grönsallad.

Smaklig söndagsstek!

Ett svar till “Helstekt entrecôte!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s