Köttgryta med rödvin!

Långkok är så himla mysigt. Man kan göra annat medans den goda doften sakta sprider sig i lägenheten. Underbart!
Denna gryta blir godast om man gör den dagen innan. Så får den stå och gotta till sig ett dygn.

Det här behövs:

ca 1 kg Nötkött, gärna grytbitar.

8 dl Köttbuljong, tärning eller egen

5 dl Rödvin

2 msk Tomatpuré

1 msk Socker

1 st Gul lök, delad i fyra

2 st Vitlöksklyftor, grov hackad

1 st Morot, slantar

2 st Lagerblad

ca 10 st små Champinjoner

10-15 st Röd steklök

2 tsk torkad Timjan

Salt, gärna örtsalt

Svartpeppar

Olja och smör

Några kvistar färsk persilja

Gör såhär:

Bryn köttbitarna på hög värme i smör och olja. Gör det i omgångar annars blir köttet kokt. Lägg över det i en gryta. Fräs löken och vitlöken i stekpannan. Häll på rödvin, tomatpuré och socker. Låt bubbla lite tillsammans med löken. Häll detta över köttet. Slå på buljong, morot och lagerblad. Låt detta stå och puttra i 3-4 timmar. Häll på mer rödvin eller buljong om det behövs.
Lägg i champinjoner och steklök när det är ca 1 timme kvar av koktiden.
Krydda med timjan, salt och peppar. Garnera med hackad färsk persilja.

Servera med potatis eller ris och en god sallad.

Smakligt långkok!

6 svar till “Köttgryta med rödvin!

  1. Jag gjorde denna gryta idag, (utan steklöken) och den blev jätte-god, så enkel och så fantastiskt god🙂 Hälsningar Anette

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s