Pepparrotskött!

Världen godast mat! Eller nu överdrev jag kanske lite. Men gott som attan är det.🙂

Detta behöver du:

800g Benfritt nötkött. t.ex högrev eller bog.

1 st Morot

1 st Gul lök

7 st Svartpepparkorn

2 st Lagerblad

ca 1½ tsk Salt per liter vatten.

Pepparrotssåsen:

25g Smör

2 msk Vetemjöl

2 dl Grädde

2 dl Buljong från köttet.

½ – 1dl finriven färsk Pepparrot

Salt och Peppar

Såhär gör du:

Slanta moroten och dela löken i fyra delar. Lägg köttet i en gryta tillsammans med morot, lök, svartpepparkorn och lagerblad. Häll på vatten så det täcker och salta. Koka upp köttet och skumma av. Låt koka under lock 2-3 timmar eller till köttet är mört. Låt ligga kvar i buljongen 15-20 minuter när det är klart. Sila sedan buljongen.

Smält smöret och vispa i vetemjölet. Häll på buljong och grädde och låt det koka upp. Låt småkoka i ca 5 minuter. Rör i pepparroten och smaka av med salt och peppar.

Servera till kokt potatis eller potatismos.

Smaklig spis!

2 svar till “Pepparrotskött!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s