Laxfilé i ugn med citronsås!

Lax funkar alltid!

Detta behövs:

4 st Laxfiléer

50g Smör

½ tsk Salt

½ tsk Citronpeppar eller Svartpeppar

Citronsås:

25g Smör

2 msk Vetemjöl

2½ dl Vatten

2 dl Matlagningsgrädde

1½ msk Kalvfond

½ Citron, skal och saft

1 tsk Socker

salt och peppar

Gör såhär:

Lägg laxfiléerna i en ugnsfast form. Smält smöret och häll det över laxen. Salta och peppra. In i ugnen på 225° i ca 20 minuter.

Sås:
Smält smöret och rör ner mjölet. Blanda vatten och grädde. Häll på hälften av vätskan och koka upp. Vispa hela tiden. Häll på resten av vätskan och tillsätt kalvfonden. Låt småkoka ca 5 minuter. Pressa i citronsaften, riv ner lite citronskal och ha i sockret. Smaka av med salt och peppar.

Servera med couscous, ris, pasta eller potatis. Eller vad du nu vill.

Jag gjorde med couscous och smörkokta morötter till..

Gottigottgott!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s