Fläskfilépanna med purjolök och champinjoner!

Jag är inget stort fan av fläskfilé. Men det funkar på detta vis.

Detta behöver du:
ca 4 pers.

500g Fläskfilé

3 st stora Champinjoner

½ Purjolök

2½ dl Matlagningsgrädde

2 dl Creme fraiche

2 msk Kalvfond

Smör och olja till stekning

Salt och Peppar

Gör såhär:

Putsa fläskfilén och skär den i ½cm tjocka skivor. Hetta upp en panna med smör och olja. Bryn fläskfilén, lite åt gången, så den får en fin yta. Strimla purjolöken och skiva champinjonerna. Stek dom tills dom blir mjuka.
Blanda allting i samma panna och häll på matlagningsgrädde, creme fraiche och kalvfond. Salta och peppra efter smak och låt småkoka ca 10 minuter. Om man vill ha såsen lite tjockare kan man reda av med lite maizena utrört i kallt vatten.

Servera med färsk pasta, ris eller potatis.

Smaklig spis!

4 svar till “Fläskfilépanna med purjolök och champinjoner!

  1. Inte heller jag äter fläskfilé eller fläsk överhuvudtaget särskilt ofta. Men detta lät misstänkt likt den goda fläskfilérätt som min farmor brukade laga. Hon passade dessutom på att gratinera det hela med ost. GOTT, GOTT!
    Tycker fröken Dill

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s