Köttfärslimpa med potatis och sås!

Hoppas att alla har haft en fin jul!
Nu blir det köttfärslimpa..

ca 6 pers

Köttfärslimpa:

ca 800g Nötfärs

1 dl Ströbröd

2 dl Mjölk

1 st Gul lök

1 st Ägg

2 tsk Salt

1 tsk Svartpeppar

Gör såhär:

Blanda stöbröd och mjölk och låt svälla 5 minuter. Finhacka löken och blanda alla ingredienser. Forma till en limpa och lägg i en ugnsfast form. Laga i ugnen på 175° ca 45 minuter.
Klart!

Sås:

Skyn från köttfärslimpan

1 st charlottenlök

2 dl Matlagningsgrädde

1 msk Kalvfond

Smör

Maizena

Örtsalt

Gör såhär:

Hacka charlottenlöken och fräs i smöret. Häll på skyn från köttfärslimpan. I med matlagningsgrädde och kalvfond. låt puttra någon minut. Red såsen med lite maizena utrört i vatten.

Servera med potatis och gröna ärter eller brysselkål.. eller vad man nu gillar.🙂

Hur enkelt som helst!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s