Chapati med fusk coleslaw, grillad kyckling och vitlökssås!

Chapati är ju egentligen ett bröd man har som tillbehör till starka grytor och sånt. Men det är gott att använda det istället för pitabröd. Och det går mycket fortare än pitabröd.🙂

Detta behöver du:

Chapati, ca 12 st:

8 dl Rågsikt

8 msk Olivolja

3 dl Vatten, fingervarmt

Blanda Mjölet och oljan, tillsätt vatten så att du får en ganska hård och smidig deg. du behöver förmodligen inte allt vatten.
Dela degen i 12 delar. rulla till bollar och kavla ut. Hetta upp en torr stekpanna och stek bröden ca 20-30 sek på varje sida.

Coleslaw:

4 st Morötter

ca 250g Röd eller vitkål

3 dl Gräddfil

4 msk Majonnäs

3 msk Senap

salt och peppar

Strimla morötterna och kålen. Blanda gräddfil, majonnäs och senap. Salta och peppra. Blanda allt till en krämig coleslaw.

Vitlöksås:

2 dl Creme Fraiche

2 msk Majonnäs

2 st Vitlöksklyftor

salt och peppar

Pressa vitlöksklyftorna och blanda allt. Smaka av med salt och peppar.
Servera med lite grillad kyckling och salladskål med lite balsamvinäger på.

SMAKLIG MÅLTID!!

5 svar till “Chapati med fusk coleslaw, grillad kyckling och vitlökssås!

  1. Åh, Chapati var stapelmat när jag var i Tunisien🙂 Men Harissa, glömde du den eller är den för stark?😉

    Hittade din blogg via Twitter & kikar in & trivs! Ses snart igen!

  2. SÅg jättegott ut, kanske måste testa att laga sådana… Bakar nästan aldrig, men här får man ju steka… Det är min typ av bakning:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s