Fransk nougat!

Den bara smälter i munnen!

Detta behövs:

1½ dl Sötmandel

5 dl Socker

1 krm Salt

1½ dl Ljus sirap

1¼ dl Vatten

2 Äggvitor

Florsocker till garnering.

Gör såhär:

Rosta mandeln i stekpanna. Blanda socker, salt, sirap och vatten i en gryta. Koka på hög värme till 150°. Jag kokade till ca 145° eftersom det inte slutar koka så fort man tar av det från plattan. Det bränns lätt.
Vispa äggvitorna till fluffig skum med elvisp. Häll över den varma sockerlagen i en tunn stråle medans du vispar kraftigt. Fortsätt vispa till massan är tjock, seg och slät. ca 10 minuter tar det.
Blanda ner mandeln och häll upp smeten i en 20×30 cm bakplåtspappersklädd form. Tryck ut smeten försiktigt med lite oljade händer.
Låt stå i rumstemperatur i 6 timmar. Skär den  bitar och pudra över florsocker så klibbar den inte ihop. Förvaras i burk med lock.

GOTTGOTT!!

4 svar till “Fransk nougat!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s