Dinkelpaj.

Det är alltid godare med fullkorn tycker jag. Därför gör jag pajdeg med Fullkorns dinkelmjöl.

 

Detta behöver du:

Deg:

3 dl Dinkelmjöl, helst fullkorn

150g Smör

2 msk Vatten

Fyllning:

6 st ägg

2 dl Creme fraiche

100g riven Ost

200g Fetaost

2 st Tomater

280g Bacon

250g Broccoli (jag använde fryst, men det går lika bra med färsk)

Salt & Peppar

Såhär gör du:

Blanda mjöl och smör till en smuldeg. Häll på vattnet och knåda till en slät deg. låt vila i kylskåp minst en timme. Tryck ut pajdegen i en form. Förgrädda på 200° i 10 minuter.

Vispa ägg, creme fraiche och riven ost, krydda med salt och peppar. Tänk på att om ni har bacon i så är den ganska salt.
Klipp baconet i småbitar och stek tills det får färg. Koka broccolin så att den blir lite mjuk. Tärna tomaten.
Lägg ingredienserna i det förgräddade pajskalet. Häll över äggblandningen och smula över fetaost.

Grädda på 200° ca 35 minuter. Eller till äggstanningen har stannat.
Servera med en sallad eller som jag, med rårivna morötter.

Smaklig spis!

Ett svar till “Dinkelpaj.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s