Pizzapizzapizzapizza!!

Det är ju alltid trevligt att bjuda på lite mat sådär när folk kommer på fika efter jobbet. Alla brukar vara lite små hungriga då. Så det blev pizzapizza!🙂

Detta recept är till två ugnsplåtar pizza. Men det går bra att halvera om man bara vill göra en plåt.

Det här behöver du:

50g Jäst

4dl Ljummet vatten

2msk Olivolja

ca 1,2l Vetemjöl

1 tsk Salt

Såhär gör du:

Rör ut jästen i vattnet, tillsätt alla ingredienser och blanda till degen blir slät och släpper bunkens kanter. Knåda gärna lite extra. Låt degen jäsa under bakduk på dragfri plats i ca 40 minuter.

Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord. Knåda lite grann och dela degen i två delar. Kavla ut degen på varsin smörjd ugnsplåt. Låt jäsa i ca 10 minuter. Under tiden kan du förbereda toppingen.

Jag gillar ju att göra det enkelt för mig och jag tycker att den bästa tomatsåsen man kan ha på pizza är denna:

Alltså Saltå kvarns pastasås, Napoletana. Hur gott och simpelt som helst.

Man kan ju variera pizzor i all oändlighet, men jag gillar att göra det enkelt  för mig.

Topping: (plåt 1)

1 burk Saltås Napoletana

200g riven Mozzarella

3 st skivade Tomater

strimlad Skinka

Peperoni

Tomatsås och ost först, sedan resten. In i ugnen på 225°c i ca 20 minuter.

Topping: (plåt 2)

1 Burk Saltås Napoletana

1 pkt Fetaost

200g riven Mozzarella

strimlad skinka

Tomatsås och ost först, sedan resten. In i ugnen på 225°c i ca 20 minuter.

Dom gick hem!

6 svar till “Pizzapizzapizzapizza!!

  1. Grymt bra recept på pizzadeg! Blir verkligen super god pizza och äntligen är min pizza mer än godkänd hemma🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s